Nieuwsoverzicht

Nieuwsoverzicht

DentalCens verkrijgbaar via het Dentalliance Loyaliteitsprogramma

We zijn verheugd om aan te kondigen dat we een officiële partner zijn van Henry Schein's Dentalliance. Met gespaarde punten bij Henry Schein kun je een DentalCens abonnement afnemen via het Dentalliance Loyaliteitsprogramma. Zo kun je direct beginnen met het plaatsen van relevante vacatures voor jouw praktijk! Benieuwd hoe je met gespaarde punten onze dienst kunt afnemen?

Even voorstellen: Mike Dik

Om ons enthousiasme over de DentalCens App met zo veel mogelijk praktijken te kunnen delen, is ons team uitgebreid met business developer / marketeer Mike Dik.

Sollicitatiestress? Zo blijf je kalm!

Je hebt alle mogelijke vragen bedacht en goed voorbereid. De website van de mogelijk nieuwe werkgever is bestudeerd en je hebt het gesprek met een goede vriend(in) geoefend.

8 TIPS voor Werkgeluk

Plezier in je werk – of noem het werkgeluk als je wilt – is een belangrijk thema voor organisaties om hun medewerkers tevreden te houden. Boeien en binden dus en samen resultaten halen om trots op te zijn. Dat gaat niet vanzelf, want ‘a graet place to work’ vraagt om de nodige investeringen en inzichten.

Sterke teams bouw je samen

‘Dat is toch niet echt nodig, we werken hier immers al zo veel jaar op deze manier en het gaat altijd goed’: die reactie kreeg een relatie van ons vorig jaar van enkele teamleden in de praktijk die hij een jaar daarvoor had overgenomen.

Die eerste werkdag verpest je toch niet?

De eerste klap is een daalder waard. Dat geldt natuurlijk ook voor het verwelkomen van een nieuwe collega. Wat extra aandacht voor nieuwe collega’s kost bijna niets, maar maakt voor diegene een groot verschil. Lees onze 10 tips voor een warm welkom.

Alcoholproblemen op werk: hoe is úw beleid?

Lekker in het weekend ‘losgaan’ en ’s maandags met een suf hoofd op werk verschijnen. Dat is onwenselijk, maar gebeurt. Erger wordt het als er sprake is van een doorlopend alcoholprobleem.

ZZP’er? Benut de nieuwe modelovereenkomst!

Werk je als zzp’er in de mondzorg? Dan is het afsluiten van een modelovereenkomst met je opdrachtgever onmisbaar. Héb je die al? Dan is het raadzaam om de huidige modelovereenkomst om te zetten naar de nieuwe overeenkomst, die de Belastingsdienst onlangs op haar site heeft geplaatst.

Hoe houd je de agenda gevuld?

De inflatie houdt nog even aan, het leven wordt op alle fronten duurder. Voor veel mensen betekent dit keuzes maken en dat wordt ook in de zorg steeds duidelijker: patiënten stellen behandelingen uit of zien er zelfs vanaf. Met als gevolg dat praktijkagenda’s gaten gaan vertonen en minder snel volgeboekt raken. De vraag is dan ook: wat kun je zelf doen om de agenda gevuld te houden?

Vakantietijd: ideaal om te werven!

Stel je voor: je bent op vakantie en zit heerlijk te ontspannen. De dagelijkse werkdruk ligt ver achter je en ongemerkt dient de gedachte zich aan: ‘Het wordt tijd voor iets nieuws’. Herkenbaar?! Lees hoe jij die mensen tot jouw medewerkers maakt.

Inflatiestress: reden voor salarisverhoging

Je zou het misschien niet verwachten, maar zowel werkgevers als werknemers zijn momenteel gebaat bij salarisverhoging. De reden? Fikse inflatie én een krappe arbeidsmarkt. Ga samen om tafel en blijf inflatiestress de baas! Dan is iedereen tevreden.

Aan de slag voor meer werkplezier

Het is dé uitdaging in veel tandartspraktijken: een gezonde balans tussen datgene wat energie geeft en dat wat energie vreet. Een team van TC Vitalis in Alphen a/d Rijn volgde onze trainingen hierover. Wat zij daarvan vonden? Lees het in dit blog.

Ongewenst gedrag: ook in jouw praktijk

Vraag collega´s naar ongewenst gedrag in de praktijk en het antwoord is waarschijnlijk: ‘Bij ons gebeurt dat niet’. Dat dacht John de Mol ook. Ten onrechte – en dat stemt tot nadenken. Want hoe handel jij in zo’n situatie zo effectief mogelijk?

Ontslag van een zieke medewerker

Kan een zieke medewerker ontslagen worden? In principe heeft een zieke medewerker ten minste 2 jaar recht op doorbetaling van het loon. Maar kun jij als werkgever onder bepaalde omstandigheden een werknemer toch ontslaan? Ontdek het in dit blog.

Blijven werken tot aan het pensioen?!

Ruim 55% van de tandheelkunde medewerkers twijfelt of ze blijven doorwerken tot de pensioengerechtigde leeftijd, zo blijkt uit recent representatief onderzoek. Dat is nogal wat. Hoe kun jij ervoor zorgen dat je jouw team jarenlang aan boord houdt?

"C’est le ton qui fait la musique"

Toepasselijke quote, zo in december, rond de top2000. Een terugblik - voor de één een genot, voor de ander een gruwel. De link met muziek levert daarbij mooie metaforen op. Ontdek hoe je met jouw praktijk kunt terugblikken en ervan kunt leert.

Nieuw: 9 weken betaald ouderschapsverlof

Vanaf augustus 2022 krijgen kersverse ouders 9 weken van het ouderschapsverlof gedeeltelijk doorbetaald. De rest van het ouderschapsverlof blijft onbetaald. Wat dit concreet voor de financiën van jouw praktijk betekent, lees je hier.

Wat zegt iedere praktijk over zichzelf?

Personeel vinden is in deze tijden niet makkelijk, maar een pakkende vacaturetekst helpt enorm. Toch zien we nog veel saaie, niet-pakkende vacatureteksten voorbijkomen. Hoe jouw vacature opvalt en kandidaten aantrekt? Dat vertellen we jou graag.

Psychologisch contract bij sollicitaties

‘Dank je voor het gesprek, je hoort volgende week onze reactie.’ Of: ‘Ik heb geen tijd gehad om je CV te bekijken, dus vertel’. Kandidaten krijgen tijdens sollicitatiegesprekken vaak zulke reacties. Hoe jij het beter kunt doen, lees je hier.

Is personeelstekort een probleem?

Is personeelstekort een probleem? Op de krappe arbeidsmarkt is het moeilijk om nieuwe mensen te vinden. Maar als jouw team niet weg wil, hoef je geen nieuwe mensen te zoeken. Zorg er wel voor dat jouw team echt wil blijven. Hoe, dat lees je hier.

Doorbuffelen?! Heb jij een grens?

Een burnout kan een sluipmoordenaar zijn die je niet ziet aankomen. Ben jij bewust van je grenzen of buffel jij door? En help jij jouw medewerkers hun grenzen te bewaken? In ons nieuwste blog lees je tips om mentale uitputting te voorkomen.

Mondzorg aan ouderen: tandje bijzetten

‘Aandacht voor mondzorg aan ouderen moet vanzelfsprekend worden’. En: ‘dit is een uitdaging die we niet alleen aankunnen’. Het zijn uitspraken - in de maarteditie 2021 van het NTvM – die wij van harte onderstrepen. Meer over dit onderwerp weten?

Hoe houd je het beste paard op stal?!

Alle medewerkers in een team zijn van toegevoegde waarde, maar elk vakgebied kent z’n uitblinkers. Hoe houd jij deze ‘beste paard van de stal’-medewerkers als jouw werknemers? Dentalcens geeft jou tips op basis van onze eigen jarenlange ervaring.

Balans tussen privé en werk

De balans tussen privé en werk is bij 1 op de 10 werkende Nederlanders flink verstoord, zo blijkt uit onderzoek door TNO en het ministerie. Wat betekent dat precies voor jouw tandartspraktijk? Die vraag beantwoorden we in ons nieuwe blog.

​Wat je aandacht geeft, groeit

Functionerings- en beoordelingsgesprekken staan in veel praktijken niet hoog op het lijstje met activiteiten om naar uit te kijken. Velen ervaren deze gesprekken als verplichte nummers. Maar ze zijn wel nuttig - mits goed uitgevoerd met onze tips.

Werkgeluk stimuleren en behouden

Zeker in de huidige coronatijd is er veel aandacht voor het thema werkgeluk. Logisch ook, de nieuwe manier van werken op de praktijk en alles wat er om ons heen verandert. Hoe belangrijk werkgeluk is en hoe je dit stimuleert? Dat lees je hier.

De 7 belangrijkste HR-maatregelen

Het kabinet heeft tijdens Prinsjesdag meerdere HR-maatregelen aangekondigd. Ben je benieuwd welke invloed deze maatregelen hebben op de gang van (personeels)zaken binnen jouw tandartspraktijk? Hier vind je de belangrijkste maatregelen op een rij.